Dé plek waar jij je thuis voelt

waar jij jezelf mag zijn!

Om goed te kunnen leren, moet je je goed voelen. We hebben een mooi en ruim schoolgebouw, met veel ruimte eromheen. Er is een prettig schoolplein met ruime fietsenstalling en de sportvelden liggen direct naast de school. Met elkaar maken we een fijne en veilige sfeer waar iedereen zich thuis kan voelen. Niet voor niets waarderen leerlingen en ouders de sfeer op onze school met een 8!

Mediatheek

De mediatheek is eigenlijk een bibliotheek met studieactiviteiten. In de mediatheek zijn 33 computers beschikbaar voor leerlingen. Je kunt er je huiswerk maken of een toets voorbereiden, of boeken lenen.

Op school kunnen alle leerlingen de databank LiteRom raadplegen. LiteRom is een complete verzameling van bijna 70.000 recensies over Nederlandstalige literatuur en bijzonder geschikt als naslagwerk.

Met de online Krantenbank krijg je toegang tot de database van alle landelijke dagbladen in Nederland. Deze zijn gemakkelijk te doorzoeken op onderwerp. De krantenbank heeft een digitaal krantenarchief dat 30 jaar teruggaat en dagelijks wordt bijgewerkt met de nieuwste kranten.

Daarnaast kunnen alle leerlingen de Aura Library app gratis downloaden. Met de Aura Library app krijg je de mogelijkheid om je uitleningen op te vragen, snel in de catalogus te zoeken en je boeken te verlengen.

Aura Library app in App Store

Aura Library app in Play Store


Openingstijden Mediatheek
Maandag t/m vrijdag: 8.00 – 16.15 uur
Tijdens de pauze gesloten.

Gezonde school

Gezonde leerlingen presenteren beter! Op de middelbare school leg je de basis voor een leven lang gezond zijn. Een gezonde en actieve leefstijl is dus belangrijk. Daarom motiveren we je om veel te bewegen en gezond te eten. Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Het assortiment van onze gezonde Vital4Skool schoolkantine bestaat vooral uit Schijf van Vijf producten, zoals fruit, bruine en volkoren broodjes en salades. Lekker en gezond is goedkoper!
Hier is ook een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum mee verdiend! Dit houdt in dat 80% van het aanbod bestaat uit fruit, brood, salade en 20 % is koek, snoep en snacks. Ieder jaar willen we dit bereiken en daarom brengt Vital4Skool jaarlijks het aanbod van de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren zij de uitkomst aan de directie.
Ook tijdens onze pijler sport en lifestyle komt voeding en het belang van een gezonde leefstijl terug, net als in de verschillende mentorlessen met het online lespakket ‘weet wat je eet’.
In het atrium is een watertappunt van PWN opgehangen, hierdoor kun je gemakkelijk en snel je fles water bijvullen.
Onze school is daarnaast ook rookvrij en alle schoolfeesten zijn alcoholvrij.

Veilige school

Op het Kennemer College gaan wij op een open en respectvolle manier met elkaar om. Leerlingen en medewerkers houden zich aan de algemene omgangsvormen. Ook respecteren wij het eigendom van anderen. Gezamenlijk werken wij aan een prettig en veilig schoolklimaat. Een plek waar leerlingen én medewerkers zich thuis voelen.

Sportaccommodaties

Onze lessen lichamelijke opvoeding worden gegeven in drie gymzalen aan school. Elke gymzaal heeft een eigen inrichting, zo hebben wij een turnzaal, een spelzaal en een spel-/judozaal. Daarnaast beschikken wij, direct naast de school, over een eigen, goed onderhouden sportveld. Ook maken wij gebruik van omliggende sportcomplexen, zoals de hockeyvelden van BHC Overbos en sporthal De Walvis.

Schoolleven in beeld