ICT als hulpmiddel

bij het leren

De relatie docent-leerling vinden wij heel belangrijk en die kan niet vervangen worden door een laptop. Wel willen wij onderwijs verzorgen met een digitale component, geen laptop-onderwijs, maar onderwijs mét een laptop. En dat onderscheid is essentieel. Wij kiezen daarom bewust voor een mix van boeken en digitaal materiaal, ofwel ‘blended learning’.

Eigen laptops

Een laptop is een eigentijds hulpmiddel en wordt regelmatig gebruikt in de eerste, tweede en (vanaf 2020-2021) de derde klas. Daarom verwachten wij van deze leerlingen dat zij een laptop aanschaffen/tot hun beschikking hebben.

Een laptop huren

Via The Rent Company, waar wij als school mee samenwerken, kunt u een laptop huren. Het voordeel hiervan is dat u niet in 1x een groot bedrag uit moet geven.  Ook software, service (snel vervangende laptop) en verzekering (dekking bij schade en diefstal) zijn inbegrepen in het abonnement. Voor meer informatie kijkt u op www.rentcompany.nl . De prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Een laptop kopen

Leerlingen kunnen een laptop kopen via The Rent Company waarmee wij als school afspraken hebben gemaakt. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.rentcompany.nl. Voordeel hieraan is dat hierbij ook software, service (snel vervangende laptop) en verzekering (dekking bij schade en diefstal) zijn inbegrepen.

Mocht uw zoon/dochter zelf al een laptop hebben, dan moet deze voldoen aan de volgende specificaties:

  • Er moet Windows 10 op gedraaid kunnen worden
  • De batterij moet minimaal 6 uur meegaan
  • De harde schijf moet minimaal 128 GB SSD groot zijn
  • Er moet Wifi Dual-band 2.4Ghz/5Ghz op zitten/kunnen draaien
  • Er moet minimaal 4 GB geheugen op de laptop zitten
  • Laptophoes/sleeve
  • Office pakket: Microsoft Office 365 of Office 2016

Op 10 mei 19:00 uur is er een informatieavond van The Rent Company op school.

Brief ouders: laptops op Kennemer College havo-vwo

ICT-faciliteiten

Wij beschikken over moderne ICT-faciliteiten, zoals een wifi-netwerk waartoe elke leerling toegang heeft met zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Ook heeft iedere leerling de beschikking over een e-mailaccount van het Kennemer College en Microsoft Office 365. De elektronische leeromgeving (ELO) in Magister gebruiken we om opdrachten en studieplanners te delen.