ICT als hulpmiddel

bij het leren

De relatie docent-leerling vinden wij heel belangrijk en die kan niet vervangen worden door een laptop. Wel willen wij onderwijs verzorgen met een digitale component, geen laptop-onderwijs, maar onderwijs mét een laptop. En dat onderscheid is essentieel. Wij kiezen daarom bewust voor een mix van boeken en digitaal materiaal, ofwel ‘blended learning’.

Eigen laptops

Een laptop is een eigentijds hulpmiddel en wordt regelmatig gebruikt in klas. Daarom verwachten wij van alle leerlingen dat zij een laptop aanschaffen/tot hun beschikking hebben.

Een laptop huren

Via The Rent Company, waar wij als school mee samenwerken, kunt u een laptop huren. Het voordeel hiervan is dat u niet in 1x een groot bedrag uit moet geven. Ook software, service (snel vervangende laptop) en verzekering (dekking bij schade en diefstal) zijn inbegrepen in het abonnement. Voor meer informatie kijkt u op www.rentcompany.nl .

Een laptop kopen

Leerlingen kunnen een laptop kopen via The Rent Company waarmee wij als school afspraken hebben gemaakt. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.rentcompany.nl. Voordeel hieraan is dat hierbij ook software, service (snel vervangende laptop) en verzekering (dekking bij schade en diefstal) zijn inbegrepen.

Mocht uw zoon/dochter zelf al een laptop hebben, dan moet deze voldoen aan de volgende specificaties:

  • De batterij moet minimaal 8 uur zonder stroomtoevoer werken (opladen op school kan niet).
  • De laptop mag niet groter zijn dan 13 inch (bij voorkeur 11 inch).
  • Windows 10 moet er op kunnen draaien. Via school ontvang je het Office 365 pakket en 5 licenties om gratis Office 365 te installeren op je laptop of andere devices thuis. Deze licenties ontvang je aan het begin van het schooljaar.
  • Een ssd-schijf of flashmemory zodat de laptop snel (binnen 15 sec.) kan opstarten. Tijdens de les moeten de leerlingen snel hun laptop kunnen sluiten en weer openen.
  • Een “normaal” toetsenbord. Tablets of Ipads werken minder prettig met het office-pakket en daarom hebben wij gekozen voor het werken met laptops.
  • Een harde schijf van 128GB voldoet (256 GB is prettiger omdat je dan makkelijker en sneller offline kan werken).
  • Als je al een goed functionerende laptop hebt, is het dus wel belangrijk dat deze aan de bovenstaande eisen voldoet. Als dat niet zo is, dan vragen wij je om zelf een laptop te kopen of te huren.

Eventuele vragen kunnen worden gemaild naar Peter de Goede (p.degoede@kennemercollege.nl).

Wat zijn de voordelen van het Easy4u abonnement?
De laptops zijn extra stevig, speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en in samenspraak met de school vastgesteld. Zo heeft uw zoon of dochter altijd de juiste laptop. Op school is bij reparatie een leenlaptop beschikbaar.
U hoeft zelf geen software pakketten aan te schaffen, dit is vooraf met de school afgestemd en een basisinstallatie is al op de laptop geïnstalleerd bij uitlevering.

In het Easy4u zekerheidspakket zit een schade-en diefstaldekking, met een beperkt eigen risico van €50,00 per gebeurtenis. Standaard wordt bij het Easy4u abonnement een vochtwerende beschermhoes en oplader meegeleverd.

Bestellen?
Het aanbod dat de school voor u heeft samengesteld vindt u op de bestelsite van Rentcompany.nl. Extra informatie en specificaties van de laptop(s) vindt u in de webshop.

LET OP! Bestel voor 31 juli 2021 uw laptop. Zo bent u verzekerd van een tijdige uitlevering in de eerste week van het nieuwe schooljaar! Hiermee voorkomt u extra administratie- en handlingskosten van €19.95.

Aanvullende informatie
De video’s hiernaast bevatten:
Uitleg over The Rent Company en het Easy4u abonnement.
Uitleg over de prijsopbouw van het Easy4u abonnement bij zowel huur als koop.
(Let op! Dit is als voorbeeld uitgelegd voor één type laptop die u op de bestelflyer ziet, de prijzen van de overige modellen wijken dus af van de video!)

Vragen of aankoopadvies nodig?
Heeft u nog vragen over de laptop(s) of het Easy4u zekerheidspakket? Neem dan contact op met The Rent Company via 085 003 61 50 of mail naar help@rentcompany.nl. Ook kunt u een vraag stellen via de chat op www.rentcompany.nl.

ICT-faciliteiten

Wij beschikken over moderne ICT-faciliteiten, zoals een wifi-netwerk waartoe elke leerling toegang heeft met zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Ook heeft iedere leerling de beschikking over een e-mailaccount van het Kennemer College en Microsoft Office 365. De elektronische leeromgeving (ELO) in Magister gebruiken we om opdrachten en studieplanners te delen.