Gymnasium: wij zijn leergierig

... en hebben een brede interesse!

De fundamenten voor onze westerse beschaving werden gelegd in de klassieke wereld. Bij de vakken Grieks en Latijn maak je kennis met deze wereld. Door het bestuderen van de klassieke talen en hun cultuur leer je op een bredere manier naar de huidige maatschappij te kijken. Daarnaast train je je analytisch vermogen, wat voor vervolgopleidingen zeer waardevol is!

Gymnasiumbrugklas

Al in het eerste jaar kun je kiezen voor de gymnasiumklas. In deze klas worden alle vakken op een hoger niveau aangeboden en krijg je het vak klassieke cultuur. Binnen dit vak wordt een begin gemaakt met het Latijn. Daarnaast nemen de gymnasium brugklassers deel aan een project over de Romeinse stad.

Zit je in de havo/vwo-brugklas? Dan kun je ook doorstromen naar klas 2 gymnasium, waar je Latijn en Grieks krijgt. Als je geïnteresseerd bent in deze doorstroommogelijkheid, dan krijg je in de tweede helft van het eerste jaar bijles Latijn aangeboden.

Extra activiteiten

De gymnasiumklassen hebben een aantal extra activiteiten:

In de brugklas: je brengt een bezoek aan het archeologisch park in Xanten, waar een Romeinse stad deels weer is opgebouwd.

In de 2e klas: je volgt een workshop klassiek theater in de stadsschouwburg te Amsterdam.

In de 4e klas: je gaat op excursie naar het Paleis op de Dam.

In de 5e klas: je hebt de mogelijkheid om mee te gaan met de Romereis!

Zie ook Atheneum voor de overige activiteiten!

Eureka – voor onze toptalenten

Misschien ga je wel merken dat de gewone lessen soms te langzaam gaan en dat echte uitdaging voor jou dan ontbreekt. Als dat zo is dan hoor je bij de groep leerlingen voor wie wij het Eureka-traject hebben opgezet. Geselecteerde leerlingen krijgen het recht om per week minimaal één en maximaal vijf lessen over te slaan. Dit overleggen zij met hun vakdocent. In die tijd kunnen ze gaan werken aan hun eigen project.
Voor meer informatie lees hier verder.

Anne en Elise over hun Eureka-project: “Wij vinden het fijn om zelf de vrijheid te hebben om onze eigen uitdaging te kiezen en zelf te bepalen wat we ontwikkelen! We zijn bezig een tijdschrift over reizen te maken, waarin we zelf de layout maken, interessante “nieuwe” talen ontdekken en hierover schrijven.”