Sport

Het Kennemer College heeft sport hoog in het vaandel staan en staat ook bekend als een school die zich op sportief gebied zeer actief profileert. Naast de reguliere lessen lichamelijke opvoeding, die gegeven worden in drie uitstekend geoutilleerde gymzalen aan school, op het aan school gelegen eigen sportveld en in sporthal De Walvis, worden er veel sportdagen georganiseerd. Zo noemen we basketbal, voetbal, volleybal, badminton, hockey en korfbal voor de onderbouw. Ook vindt er jaarlijks een atletiekdag plaats voor de tweede klassers. Bij de bovenbouw zijn het Valentijnvolleybaltoernooi en het traditionele softbaltoernooi op Rooswijk de grote sportevenementen.

Naast breedtesport biedt het Kennemer College ook de mogelijkheid aan leerlingen om hun talenten te laten zien door mee te doen aan nationale schoolsportkampioenschappen. Jaarlijks doen de leerlingen een gooi naar het nationaal kampioenschap in zaalvoetbal, hockey, atletiek en streetdance.

In de eindexamenklassen wordt er extra aandacht besteed aan sportoriëntatie. De leerlingen kunnen dan kennismaken met allerlei sporten die ze normaal tijdens de lessen L.O. niet beoefenen, zoals skiën/snowboarden, golfen, (golf-)surfen, fitness, squash, aerobics etc.