Studiereizen

Het Kennemer College biedt de leerlingen zowel in de onderbouw als in de bovenbouw de gelegenheid om aan een studiereis deel te nemen. Ieder jaar worden er rond de herfstvakantie twee reisgidsen uitgegeven.

In de tweede klas blijven de leerlingen binnen de landsgrenzen en kunnen ze kiezen uit een vijftal reizen: beach fun in Wijk aan Zee of een meerdaagse excursie naar Texel, Heino, Spaarnwoude of het Geuldal.

Ieder voorjaar worden er door de reisorganisatoren informatieavonden voor ouders en bijeenkomsten voor leerlingen georganiseerd.

Wij raden de leerlingen aan een eigen reis- en evt. annuleringsverzekering af te sluiten. De school heeft een ongevallenverzekering voor alle leerlingen en een aanvullende reisverzekering voor meerdaagse reizen. Let op: deze verzekering dekt alleen de kosten wanneer de eigen verzekering hiervoor geen dekking biedt. Meer informatie over de dekking vanuit school vindt u onderaan deze pagina.

 


De leerlingen in havo 4 en vwo 4 en 5 kunnen kiezen uit een aantal reizen met bestemmingen in het buitenland. Zo zijn er culturele studiereizen naar Rome, Parijs, Londen, Cambridge, Barcelona, Praag. Ook zijn er twee sportieve reizen in het aanbod opgenomen: een outdoorreis in Oostenrijk en een surfkamp in Frankrijk. Elk jaar wordt het reisprogramma opnieuw samengesteld en kunnen de reizen van inhoud veranderen of worden er nieuwe reizen aangeboden.

De kosten voor deze meerdaagse reizen zijn onder meer afhankelijk van de gekozen bestemming en reisduur. De kosten variëren van ca. € 300,- voor de reis naar Parijs tot ongeveer € 525,- voor Barcelona of Rome. De reissom kan worden betaald in drie termijnen.

Ieder voorjaar worden er door de reisorganisatoren informatieavonden voor ouders en bijeenkomsten voor leerlingen georganiseerd om iedereen alle nodige informatie te geven.
 

 


Het inschrijven voor de reizen gaat via onze ELO (zie voor meer info de reisbrochures).

Ongevallen verzekering scholieren :
http://voorwaarden.rhvo.nl/Public/Documenten/Condities/B0002_Voorwaarden_Verus_Collectieve_Ongevallen_06_2013.pdf

Polisvoorwaarden aanvullende reisverzekering:
Naast de standaard afgesloten ongevallenverzekering voor scholieren heeft de school een aanvullende reisverzekering afgesloten voor de meerdaagse reizen. 
http://voorwaarden.rhvo.nl/Public/Documenten/Condities/Voorwaarden%20doorlopende%20reisverzekering%20en%20bijzondere%20voorwaarden%20annulering%20Europeesche.pdf

Let op :  deze verzekering dekt alleen de kosten wanneer de eigen verzekering hiervoor geen dekking biedt.

Aanvullende eigendom verzekering leerlingen
Voor het afsluiten van een aanvullende eigendom verzekering verwijzen wij u, ouder, naar de volgende website: https://www.leerlingenverzekering.nl/

Voor het downloaden van schadeformulieren verwijzen wij u naar:
www.verusverzekeringen.nl