Onderwijsfaciliteiten

Mediatheek
De mediatheek is een ruimte waar bibliotheek en studieactiviteiten gecombineerd zijn. In de mediatheek zijn 33 computers beschikbaar voor leerlingen, aangesloten op het netwerk met toegang tot internet en voorzieningen voor tekstverwerken, printen en kopiëren. Een leerling kan boeken lenen voor een termijn van drie weken. De uitleentermijn kan verlengd worden, tenzij het materiaal is aangevraagd
door een andere leerling. Als boeken niet op tijd worden teruggebracht, moet er boete worden betaald. Bij kwijtraken of beschadigen van boeken moet de schade worden betaald.
Op school kunnen alle leerlingen de databank LiteRom raadplegen. LiteRom is een complete verzameling van bijna 70.000 recensies over Nederlandstalige literatuur. LiteRom is bijzonder geschikt als naslagwerk voor scholieren. Het Kennemer College heeft een abonnement op de Krantenbank. De Krantenbank is het archief van de landelijke dagbladen.

De mediatheek is van 8:15 uur tot 16:15 uur open en is in de pauze gesloten.

Computergebruik
Het Kennemer College beschikt over een modern computernetwerk. Elke leerling heeft toegang daartoe met zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Ook heeft iedere leerling beschikking over een emailaccount van het Kennemer College en is er een elektronische leeromgeving (ELO) waar de leerlingen gebruik van kunnen maken. Om te voorzien in de groeiende vraag naar computergebruik in de
les zijn ook laptopkarren aanwezig.

We gaan komend jaar de beschikbaarheid en het bereik van ons draadloos netwerk verder uitbreiden. Het bereik van ons draadloos netwerk is voldoende om alle leerlingen internettoegang te geven op hun mobiele apparaat.

De computers en het draadloos netwerk op school worden alleen gebruikt voor werk dat voortvloeit uit schoolactiviteiten. Alle computers zijn voorzien van Windows 10 en Office, en voldoen daarmee aan de eisen van de huidige maatschappij. Het Kennemer College is druk bezig met de overstap naar Office-365 waarmee alle leerlingen en medewerkers minder afhankelijk worden van de computers op school.