Beste collega en leerling,
 

Achter de schermen zijn we druk bezig om onze ICT-voorzieningen te wijzigen. Het komende schooljaar willen we overstappen op Office 365. In de toekomst moet dit extra onderwijskundige mogelijkheden en een financiële besparing op gaan leveren. Er worden daarom binnenkort een aantal aanpassingen doorgevoerd die betrekking hebben op je digitale werkplek, de vaste computers en ons mailsysteem.


Wanneer vindt dit traject plaats?

  • Tussen maandag 18 juli en maandag 1 augustus worden er werkzaamheden verricht om meteen na de vakantie te kunnen starten met de nieuwe IT omgeving.


Wat merk je hiervan?

  • Het Outlook-icoon op het bureaublad van een schoolcomputer verdwijnt. Hiervoor in de plaats komt een webmail-icoon.
  • Webmail heeft dezelfde functies als Outlook maar ziet er iets anders uit. Hiervoor zijn instructies beschikbaar.
  • In de periode van 18 juli tot 1 augustus kan het voorkomen dat je mail een of meer dagen niet bereikbaar is.
  • Na deze tijdelijke onbereikbaarheid  log je in met je e-mailadres in plaats van je gebruikersnaam. Je wachtwoord blijft hetzelfde.

 

Let op! Gebruik je je mail en agenda ook op je mobiele telefoon of tablet? Dan is het noodzakelijk om een aantal instellingen te veranderen. Zie hiervoor de handleidingen voor Apple en Android op onze website.


Office 2016 voor thuisgebruik

Vanaf 1 augustus heb je de mogelijkheid om Office 2016 kosteloos thuis te installeren via Office 365. Je kunt Office 2016 installeren op Windows, Apple en Android. Hoe je dit doet, lees je ook weer op onze website.

 

Vragen?

Op 24 augustus is de ICT-helpdesk weer paraat.

 

Handleidingen en meer informatie  kun je vinden op http://havovwo.kennemercollege.nl/