26-06-2017

samenwerkend leren bij techniek

Alle leerlingen uit het tweede jaar zijn afgelopen periode druk bezig geweest met het in serieproductie vervaardigen van klapstoeltjes.
De leerlingen hebben na een gedegen voorbereiding geleerd hoe ze zo efficiënt samen moeten werken om de klapstoeltjes als eindopdracht te kunnen fabriceren. Elke klas is gesplitst in twee fabrieken, rood en geel. Elke fabriek maakt in drie ploegen alle delen van het stoeltje, A, B en C. en daarnaast heeft elke fabriek om het zo realistisch als mogelijk te maken twee administratief medewerkers, twee salesmedewerkers en een directeur. 

Voor de leerlingen was het een grote uitdaging om gelijkmatig samen te werken en te zorgen dat het proces waarin de delen A t/m C worden gemaakt vlekkeloos verliep. Er zijn zelfs leerlingen vakoverstijgend bezig geweest en hebben via beeldende vorming stempels gemaakt om de stoffen zitting te bedrukken met een eigen fabriekslogo. Afsluitend hebben de leerlingen zeer nauwkeurig moeten werken omdat de tolerantie tussen de onderdelen A t/m C nihil is. De onderdelen moeten tot een goedpassend geheel worden geassembleerd.

Momenteel zijn de eerste klapstoeltjes klaar en kunnen we spreken van een grootste prestatie van onze tweede jaars leerlingen. En nemen deze toppers na twee jaar techniek op leerzame en uitdagende wijze afscheid van ons mooie vak.

Terug naar het overzicht