Welkom!

Welkom aan alle nieuwe leerlingen die nu op onze school beginnen, vers van de basisschool of overstappend van een andere school. We wensen jullie een hele mooie tijd toe op het Kennemer College havo-atheneum-gymnasium! Dat geldt ook voor jullie ouders. We hopen dat u zich thuis gaat voelen op onze school en de weg vindt als u iets nodig hebt. Deze website helpt daar vast bij. En tenslotte een woord van welkom – opnieuw – aan de leerlingen en ouders die dit schooljaar weer met ons verder gaan. We gaan door waar we waren gebleven. Terugkijkend op het afgelopen schooljaar is er zoveel moois tot stand gekomen, vaak met jullie in de hoofdrol, dat is fantastisch!

We hebben prachtige dingen gedaan om ons onderwijs extra uitdagend te maken. Denk maar aan het Erasmus-project waarin leerlingen een uitwisseling hadden met leerlingen uit andere landen over het thema: hoe gaan we duurzaam om met de klimaatverandering. We hebben prachtige dingen gedaan met cultuur. Als voorbeeld noemen we de prachtige voorstelling Iphigeneia in Aulis die ons echt heeft ontroerd. Dat geldt overigens ook voor het Totaaltheater en voor de muziekavond. We hebben prachtige dingen gedaan met sport. Zo hebben we de SVOK-games georganiseerd en... gewonnen! Onze teams haalden de meeste bekers binnen, net als het jaar daarvoor trouwens. En volgend jaar is schaken er misschien ook bij! We hebben met een filmpje een groot schaakbord gewonnen dat op ons schoolplein is geplaatst.

We hebben ons ook maatschappelijk van onze goede kant laten zien. Passend meegeleefd met de vreselijke aanslagen bijvoorbeeld. Een school met 1800 stille leerlingen en medewerkers, tja, dat maakt wel indruk. En dat geldt ook voor Paarse Vrijdag waar velen lieten zien dat ze onderdrukking en discriminatie van homo’s, lesbiennes en transgenders gewoon niet pikken. En niet te vergeten Dance4Life waarmee wij echt heel veel geld hebben opgehaald voor de bestrijding van aids.

We geven onze leerlingen overigens ook gereedschap mee om zich maatschappelijk te doen gelden. Wat te denken bijvoorbeeld van de vele leerlingen die dit jaar weer aan debat-workshops en -toernooien hebben deel genomen. Ze gingen onder andere in gesprek met kamerlid Marcouch. Een van onze debaters nam zelfs deel aan het MEP-internationaal in Berlijn!

Trouwens, we geven ook nog gewoon les, met veel plezier zelfs. En dat proberen we jaar na jaar te verbeteren, nog uitdagender, nog prikkelender, nog meer betrokken, ook in het nieuwe schooljaar. Kortom, een school waar we beretrots op zijn en waar we jullie met veel genoegen (opnieuw) welkom heten. Draag je steentje bij!


De schoolleiding
Kennemer College havo-atheneum-gymnasium