Ontwikkel je
toptalent

met extra ruimte en uitdagingen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons op school zijn talenten weet te ontdekken en deze zo goed mogelijk weet te ontwikkelen. Voor onze toptalenten betekent dit dat zij extra ruimte en uitdaging krijgen en tegelijk ook een steuntje in de rug. We noemen dit het Eureka-traject, lees hier wat dat precies inhoudt!

Voor toptalenten!

Misschien ga je wel merken dat de gewone lessen soms te langzaam gaan en dat echte uitdaging voor jou dan ontbreekt. Als dat zo is dan hoor je bij de groep leerlingen voor wie wij het Eureka-traject hebben opgezet. Geselecteerde leerlingen krijgen het recht om per week minimaal één en maximaal vijf lessen over te slaan. Dit overleggen zij met hun vakdocent. In die tijd kunnen ze gaan werken aan hun eigen project.

Meer uitdaging…

De keuze voor het project is volledig vrij, behalve dan dat het project je wel echt moet uitdagen. Het moet moeilijk zijn! Voorbeelden van projecten zijn: een maquette bouwen van de zeven wereldwonderen, een eigen toneelvoorstelling schrijven en opvoeren, Chinees leren, een web-blog schrijven, Japanse origami-kunst voor gevorderden, enzovoort, enzovoort…

… en begeleiding

Je wordt hierbij ondersteund door een vaste begeleider (docent) die gespecialiseerd is in de omgang met begaafde leerlingen. Deze begeleider spreek je regelmatig en jullie kijken dan samen hoe het gaat. Want ook als toptalent heb je iets te ontwikkelen. We willen je bijvoorbeeld stimuleren om risico’s te nemen en te leren dat fouten maken mag. Alleen zo kun je echt groeien en jouw talent verder ontwikkelen!

Extra uitdaging op sportgebied?