Computergebruik

Het Kennemer College beschikt over een modern computernetwerk. Elke leerling heeft toegang daartoe met zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Ook heeft iedere leerling beschikking over een emailaccount van het Kennemer College en is er een elektronische leeromgeving (ELO) waar de leerlingen gebruik van kunnen maken.
Om te voorzien in de groeiende vraag naar computergebruik in de les zijn ook laptopkarren aanwezig. We gaan komend jaar de beschikbaarheid en het bereik van ons draadloos netwerk verder uitbreiden. Het bereik van ons draadloos netwerk is voldoende om alle leerlingen internettoegang te geven op hun mobiele apparaat. De computers en het draadloos netwerk op school worden alleen gebruikt voor werk dat voortvloeit uit schoolactiviteiten.
Alle computers zijn voorzien van Windows 10 en Office, en voldoen daarmee aan de eisen van de huidige maatschappij. Het Kennemer College is druk bezig met de overstap naar Office-365 waarmee alle leerlingen en medewerkers minder afhankelijk worden van de computers op school.